Menu Restauracji Staropolskiej
W okresie pandemii COVID-19 w Restauracji Staropolskiej obowiązuje skrócone menu.
Za utrudnienia przepraszamy.
PRZYSTAWKI / Starters
Nazwa | Cena |
---|---|
Carpaccio wołowe z pastą truflową i serem Bursztyn Beef carpaccio with truffle paste and Bursztyn hard cheese |
38,00 zł |
Marynowany łosoś podany z serem ricotta i karmelizowanymi orzechami Marinated salmon served with ricotta and caramelized nuts |
32,00 zł |
Mozzarella z szynką parmeńską i pomidorami Mozzarella with Parma ham and tomatoes |
25,00 zł |
SAŁATKI / Salads
Nazwa | Cena |
---|---|
Sałatka z łososiem pieczonym w palonym sianie Salad with salmon roasted in burnt hay |
35,00 zł |
Sałatka wegetariańska z kozim serem i orzechami nerkowca Vegetarian salad with goat cheese and cashew nuts |
29,00 zł |
ZUPY/Soups
Nazwa | Cena |
---|---|
Żurek po staropolsku z ziemniakami puree Old Polish soure rye soup with mashed potatoes |
18,00 zł |
Zupa gulaszowa z jelenia z leśnymi grzybami Deer goulash soup with wild mushrooms |
24,00 zł |
DANIA MIĘSNE / Meat dishes
Nazwa | Cena |
---|---|
Żeberka w sosie z suszonej śliwki i śliwowicy z krokietem ziemniacznym i Ratatouille Ribs in prune and plum brandy sauce with potato gratin with becon and Ratatouille |
44,00zł |
Policzki wołowe w sosie borowikowym z kaszotto z kaszy pęczak oraz karmelizowaną marchewką Beef cheeks in porcini mushroom sauce, pearl barley and caramelized cattots |
41,00zł |
DANIA MĄCZNE / Flour Dishes
Nazwa | Cena |
---|---|
Makaron pappardelle z borowikami, szpinakiem, ricottą, zielonym pieprzem i serem Bursztyn Pappardelle with porcini mushrooms, spinach, ricotta, green pepper and Bursztyn hard cheese |
33,00 zł |
Domowe pierogi do wyboru (z kapustą i suszonymi grzybami/ ruskie/ mięsne z jagnięciną i smażonymi borowikami) Homemade dumplings to choose with: ( cabbage and dried mushrooms/ potato and cottage cheese/ lamb and fried porcini mushrooms) |
26,00-32,00 zł |
RYBY / Fishes
Nazwa | Cena |
---|---|
Grillowana dorada w świeżych ziołach z ziemniakami z ogniska i warzywami z patelni Grilled gilt-head sea bream in fresh herbs, campfire-baked potatoes and pan-fried vegetables |
46,00 zł |
Polędwica z dorsza w orzechach laskowych w sosie z kopru włoskiego z kosmosą ryżową, musem z buraków i grillowanym kalafiorem Cod loin in hazelnuts and fennel sauce, quinoa, beet mousse and grilled cauliflower |
55,00 zł |
MENU DZIECIĘCE/ Children menu
Nazwa | Cena |
---|---|
Rosół domowy z kluseczkami Broth with homemade noodles |
10,00 zł |
Fileciki z kurczaka po parysku podane z kopytkami i surówką z marchwi Parisian-style chicken fillets served with potato dumplings and carrot salad |
20,00 zł |
Naleśniki z serem na sosie malinowo-truskawkowym Pancakes with cottage cheese on raspberry and strawberry sauce |
18,00 zł |
DESERY / DESSERTS
Nazwa | Cena |
---|---|
Suflet czekoladowy z sorbetem miętowym w sosie malinowo-truskawkowym z owocami Chocolate souffle with mint sorbet, fruits in raspberry and strawberry sauce |
19,00 zł |
Włoska delicja tiramisu Italian tiramisu delicacy |
19,00 zł |
Szczegółowe informacje:
tel.: +48 18 26 37 020
e-mail: hotel@logos-zakopane.pl
e-mail: rezerwacje@logos-zakopane.pl